Sverige är fullt av vackra platser och historiska miljöer. Bergslagen är en av dem.

Området i Mellansverige har en mängd sevärdheter att utforska och vissa räknas som världsarv. Årligen får man hit många besökare från både Sverige och andra länder och därför räknas det som ett av landets mest populära destinationer.

Det är intressant att semestra i sitt eget land och ta del av den fantastiska traditionen av hantverk och industri som Sverige hade under lång tid, och därför har vi radat upp några artiklar på hemsidan för att väcka intresset och lusten att bege sig till Bergslagen.

Oavsett om man är en familj, ensam eller grupp eller bara två och två, finns det vackra miljöer att ta del av, saker att göra och titta på, sporter att utföra m.m. och vi lovar att man inte kommer hem tomhänt. Kanske har du tur om du beger dig till Kopparberg för att vaska guld, för det är nämligen något som attraherar en stor mängd besökare som kommer hit.

Till andra saker hör naturligtvis museum för dig som älskar teknik, fynda i de många gårdsbutikerna, leta konst på de små ateljéerna, besöka smedjor och åka på älgsafari med barnen. Utbudet är stort och genom hemsidan kan du få lite tips om boende och aktiviteter för dig och dina nära och kära, oavsett vad ni tycker om att göra. Även för dem som bara vill koppla av är Bergslagen ett ideal, när det gäller vildmark och naturupplevelser. Det nya projektet Bergslagen Outdoor, ska fokusera på friluftsliv för att locka ännu mer besökare.

Här finns läsning för dig som vill ha en gedigen upplevelse i Bergslagen, så välkommen att drömma dig bort för en stund!