Julmys i Bergslagen

De flesta som besöker Bergslagen åker förmodligen dit under sommarhalvåret. Tyvärr dalar antalet besökare under vinterhalvåret och många beger sig då istället till närliggande städer för att roa sig under helgerna. Danssugna människor lämnar parkerna för att dansa inomhus, utomhusteatrarna stänger och 247casinobonusar.se och bettingsajterna får fler besökare.

Trots det är Bergslagen en mycket vacker plats även när snön börjar falla och julen närmar sig. Julmarknader och vinteraktiviteter kan man faktiskt ta del av om man befinner sig där i december. Dessutom kan det vara skönt att slippa julstressen och åka någonstans för att bara koppla av. Då är Bergslagen ett jättebra alternativ.

Skulptera is på Sikfors herrgård

p013vq82På Sikfors Herrgård strax utanför Hällefors kan man ta kurser isskulptur vid en närliggande sjö. Dessa skulpturer som är mycket vackra att titta på visas sedan upp på den så kallade isfestivalen.

Nere vid Sikforsälven som ligger nära herrgården finns det möjlighet att bada isvak för den som vågar. Ägarna till herrgården anordnar även korvstopparhelger för gästerna.

Åka skidor vid Hurtigtorpet

Vid Hurtigtorpets spårcentral kan man ge sig ut på skidor och åka i Torgny Mogrens fotspår.

Området är känt för sina fina skidspår och vad kan vara mysigare än att bege sig ut i snölandskapet med smörgåsar och varm choklad i ryggsäcken?

Ostcafét i Bredsjö och vin i Grythyttan

Om man är ostälskare ska man definitivt bege sig till Bredsjö Mjölkfår där traktens finaste ostar tillverkas. Carl-Jan Granquist har varit till hjälp för att dra igång det hela och ett underbart ostcafé med alla mängder av delikatesser finns nu tillgängligt för allmänheten. Härligt att smaka vid juletid!

Till ostarna är det naturligtvis perfekt att avnjuta ett gott vin och vad kan vara bättre än Grythyttans vin som drivs av Per Fritzell. Vinerna är baserade på bär och mycket populära. Prova ett fint hjortronvin eller vin på lingon och blåbär. Här anordnas även provsmakningar och guidade turer.

Julmarknader

När man ändå är i närheten, bör man passa på att svänga in i Nora eller Grythyttan och gå på julmarknad. Man åker garanterat inte därifrån tomhänt.