Bo i Bergslagen

dsc0005Om du funderar på att åka till Bergslagen och bli kvar några dagar eller veckor, kan du få lite tips om var du ska bo någonstans. Beroende på vilken typ av person man är och hur viktigt själva login är, finns det olika varianter på ställen som man kan boka.

Herrgård eller hotell

Vill man ha det lite lyxigt och kanske även kombinera en spaupplevelse med själva boendet, är en vistelse på en mysig herrgård eller säteri inte illa. Varför inte åka till Hults säteri i 1800-talsmiljö med vackra kakelugnar och trevliga sällskapsrum, eller ta en tur till Loka Brunn som samtidigt är en kurort. De har även en härlig spaavdelning där man kan bada i varma källor och träna i fräscha lokaler. Loka Brunn erbjuder även ett vandrarhem.

Flera herrgårdar har även bed & breakfast.

Vandrarhem och bed & breakfast

Vill man kanske spendera lite mindre, kan ett trevligt vandrarhem eller bed & breakfast sitta bra.

Loka Brunn har även ett vandrarhem och i Nora finns det ett roligt designat vandrarhem som är hopbyggt av två tågvagnar. Man sover i sovvagnarna. Stället heter Nora Tåghem STF.

Ska man besöka Lindesberg, finns Lindesbergs Stadshotell som både har hotellverksamhet samt vandrarhem på undervåningen. Flera gårdar erbjuder även B&B och vill man bo i lite lantlig miljö, kan detta vara ett ypperligt tillfälle.

Stugor att hyra

Att hyra en stuga är mycket populärt, speciellt bland utländska turister. Bergslagens stugförmedling hyr ut stugor på olika platser till familjer på genomresa eller för en längre tid. Många uppskattar att ha en egen liten stuga för att rå om sig själva med möjligheten att gå och ta ett morgondopp i de många sjöarna som finns runt omkring.

Camping

För de som tycker om camping, har Bergslagen en rad campingplatser där man kan hysa in sig.

Där kan man hyra kanoter och båt, åka och fiska, bada eller bara göra det som faller en i smaken för stunden. Klotens vildmarkscamping för den riktigt äventyrslystne, Nora Camping för den som vill besöka trästaden, kanske under Noradagarna, och Gustavsbergs Naturistcamping som även har ett naturistbad.